A városról

Lakókocsijainkat OMIS-ba költöztettük!
Kérjük tekintse meg új weboldalunkat: www.omis-lakokocsi.com!

Makarska Horvátország egyik legszebb városa és legnépszerűbb üdülőhelye. Az egekbe nyúló Biokovo-hegység lábainál terül el. 15 ezer fős lakosságával, a környék legnagyobb települése. A fő megélhetési forrás, a szőlő-, olívabogyó termesztés, a halászat és természetesen a turizmus. Makarska nyaralásra, kirándulásra tökéletes választás, kiváló klímája és természeti adottságai miatt is. Ha kedvünk tartja egész nap strandolhatunk, vagy felfedezhetjük a helyi látnivalók sorát, esetleg a környező szigetvilágot, városokat, illetve a Biokovo-hegységet. Makarska óvárosa, és kikötője egy nagy és védett öbölben (a Makarska-öbölben) fekszik. Az óvárost északról a Szent Péter-félsziget zárja le. A Szent Péter-félszigettől indul Makarska városi strandja, mely hosszú kilométereken keresztül tárja elénk a végtelen tengert. Kiépített parti sétányát számos pub, étterem, fagyizó, üzlet színesíti. A „Makarska-i Nyár” rendezvényei is sok színes programmal kecsegtetnek: hangversenyek, ének - és színházi együttesek előadásai, kiállítások, és a szokásos halászünnepségek.

makarskamakarskamakarska

Az óváros látnivalói

A várost a kikötő körül centrálisan építették fel. Az óváros legimpozánsabb épülete és egyben Makarska jelképe, a Szent Márk Székesegyház. 1766-ban építették. Makarska másik látványossága a Ferences kolostorban található. Itt egy tengeri kiállítás tekinthető meg, ahol összegyűjtötték a helyi- és a világ tengereinek kagylóit.

Strandok

A nyaralók rendszerint a legtöbb időt a tengerparton, illetve a helyi strandokon töltik. A városi strand a Szent Péter-félsziget, északi partjától indul. A part majd hat kilométer hosszan nyúlik el. A Jure kemping előtt található strand apró kavicsos és lassan mélyül. Ide érdemes akár pici gyerekkel is jönni. Ahogy észak felé tart a partvonal, egyre meredekebb és sziklásabb lesz. Itt már érdemes strandcipőt húzni.
Makarska városi strandja elnyerte a Kék Zászló minősítést, vagyis rendkívül tiszta a tenger vize. A strandon 20-30 méterenként találunk ingyenes tusolókat. A partszakasz mögött éttermek, kávézók és boltok garmadája várja az ide látogató turistákat. A gyerekek és a szórakozni vágyó felnőttek részére van csúszda, banán, vízibicikli, óriási gumijátékok és bungee jumping. Az öböl végében egy sziklás partszakasz található, napágyakkal, szalmatetős napernyőkkel és számos kiszolgáló egységgel.

makarska strandmakarska strandmakarska strandmakarska strandmakarska strand

Elérhetőségek: makarska@makarska-lakokocsi.com, 06-30/282-40-80, 06-30/474-56-75. Minden jog fenntartva. A weboldalt készítette: Teveli Róbert